Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινές 6-8μμ

Oφθαλμογνώση

Δρ. Ιωάννης Τρ. Νικολόπουλος

 

Δρ. Ιωάννης Τρ. Νικολόπουλος

Δρ. Ιωάννης Τρ. Νικολόπουλος – Xειρουργός Oφθαλμίατρος

Ο Δρ. Ιωάννης Τρ. Νικολόπουλος είναι χειρουργός οφθαλμίατρος με εξειδίκευση στην παιδο – οφθαλμολογία και τον στραβισμό.

Μετά τη λήψη της ειδικότητας στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική κλινική και την Οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” εργάσθηκε επί 15 έτη στις Παιδο Οφθαλμολογικές κλινικές των Νοσοκομείων “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” και Παίδων Πεντέλης ως Επιμελητής και Διευθυντής αποκτώντας πολύπλευρη εμπειρία.

Κατά την πολυετή παραμονή του στα Νοσοκομεία εκτέλεσε αλλά και δίδαξε στους νεώτερους (ειδικευομένους) οφθαλμίατρους όλες τις Παιδο Οφθαλμολογικές επεμβάσεις.

Επί 25 χρόνια υπήρξε υπεύθυνος του Παιδο Οφθαλμολογικού τμήματος και του τμήματος προώρων του Μαιευτηρίου “Μητέρα” αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στις παθήσεις Προώρων και Νεογέννητων.

Την τελευταία εξαετία είναι Διευθυντής του Οφθαλμολογικού Τμήματος της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ. Προσφέρει αφιλοκερδώς τις ιατρικές του γνώσεις στο “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” από της ιδρύσεώς του μέχρι σήμερα, τόσο για παθολογικά όσο και για χειρουργικά οφθαλμολογικά περιστατικά.

Για την προσφορά του αυτή έχει τιμηθεί με ειδική τιμητική πλακέτα.

Είναι διδάκτωρ Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγγραφέας τριών βιβλίων Οφθαλμολογίας.

Έχει δημοσιεύσει τριάντα (30) επιστημονικές εργασίες σε διάφορα περιοδικά.

Μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και της Εταιρείας Παιδο Οφθαλμολογίας και Στραβισμού.